Merkitse ylös ajankohta, jolloin murrat arjen kahleet ja runnot ideakoneiston liikkeelle. Käytä luovuuttasi ongelmien ratkaisuun tai löydä valmiita vinkkejä blogistani. Viihdytän ja autan ajattelemaan arkisia asioita luovasti.

Blogini alttarille on uhrattu röökit, veret ja kyyneleet. Ota askel kohti uutta luovaa lifestyleä ja vinkkaa teksteistä myös aiheista kiinnostuneille kavereille. Raapustukseni ovat hurjan ajatustyön ja elämänkokemuksen sulava cocktail, joka survotaan bittimuotoon kaiken kansan saataville.

Kaiken takana on luovan ajattelun avulla vastauksia etsivä yksilö: Miten tekisin tämän paremmin?

torstai 26. syyskuuta 2013

Kirpakkaa syksyä, uusia tuulia

Ikävä töyssy tuli matkaani eilen, kun sain tiedon, etten pääsekään Unelmatyöpaikkani työhaastatteluun! Tämä siis käytännössä tarkoittaa, että strateginen suunnitelmani ei tällä kertaa toiminut. Taustaa aiheesta löydätte työnhaku-tunnisteella olevista teksteistä, mutta kyseisen työpaikan ilmoituksesta siis lähti liikkeelle unohduksissa olleen luovuuteni uusi nousukausi ja siinä sivutuotteena syntyi myös tämä blogi.

Minua ei harmita ainoastaan se, etten saanut kyseistä työpaikkaa. Minua harmittaa se, että en päässyt haastatteluun kertomaan, miksi olisin ollut juuri sopiva henkilö kyseiseen hommaan. En myöskään saanut tilaisuutta esitellä rekrytointitiimille yritykselle laatimiani luovia markkinointisuunnitelmia ja promootioideoita! Harmin paikka, sillä ne menevät nyt aivan hukkaan. Painuvat unohduksiin hukkaan heitettyjen ideoiden roskakoriin, sillä nämä suunnitelmat oli laadittu vain tietyn yrityksen tarpeisiin. En myöskään päässyt leipomaan pullia, jotka olisin vienyt työhaastatteluun mukanani (jokainen ansaitsee päivässä kahvitauon, siitä on pidettävä kiinni kiireenkin keskellä).

Olen kuitenkin kiitollinen tälle yritykselle ja sen rekrytointitiimille siitä, että luovuuteni heräsi jälleen. Olen myös kiitollinen ajantasaisesta tiedotuksesta prosessin etenemisen suhteen, sillä niin moni asia oli riippuvainen kuvion etenemisestä. Kalenterini väliaikainen tyhjentyminen on nyt taaksejäänyttä aikaa ja uusille sivuille on tullut suunnitelmia muihin suuntiin jo kiitettävästi. Uusia projekteja on jo tiedossa, mutta edelleen se vakituinen Unelmatyöpaikka puuttuu, joten nyt on etsittävä uudesta suunnasta ja oltava yhteydessä uusiin ihmisiin.

Veikkaanpa, että tilanneanalyysini jonkin heikkouksistani saattoi olla vaikuttavana tekijänä tapahtumien kulkuun, sillä olen suuntaamassa uudelle alalle, jossa samaan aikaan on tapahtunut rajuja muutoksia. Työnantajien käyttöön on vapautunut liuta vaikuttavan työkokemuksen keränneitä ja alan tutkinnon suorittaneita työntekijöitä eli valinnanvaraa on. Itselläni on kokemusta, luovuutta, teoreettista tietoa, käytännön kokemusta ja pelisilmää, mutta ei sitä tutkintopaperia, jonka mahdollisesti tarvitsisin. Mahdollisesti saatan myös olla hieman liian räväkkä persoona yrityksen tämänhetkisiin tarpeisiin.

Joka tapauksessa tänään kirjastoon palautui 7 kappaletta minulle uuden alan teoksia. Ei sen takia, että en saanut tätä työpaikkaa, vaan siksi, että olin jo lukenut ne. Ja lainasin tilalle uusia! Tarttuipa äänikirjahyllystä mukaani vielä esiintymistaitoa parantava teos, jonka laitoin heti kirjastosta lähtiessäni autostereoihin pyörimään. Se oli virhearvio, sillä kyseessä oli rentoutuksen ja mielikuvaharjoittelun kautta taitoja kehittävä aanite, joka vaatii erilaisen oppimisympäristön! Auton ratissa on turha tehdä rentoutumisharjoituksia, ne soveltuvat vain tilanteisiin, joissa ei huomio tarvitse olla muissa asioissa. Tutustun siis siihen myöhemmin, sopivammassa ympäristössä.

Joka tapauksessa taitojen kehittäminen jatkuu. Aion viilata viestinnän, esiintymistaidon, graafisen mainonnan ja markkinoinnin tietoni huippuunsa, jotta seuraava Unelmatyöpaikka ja sen rekrytointitiimi ymmärtää, että olen tosissani tulossa alalle jäädäkseni. Ihan varmasti on olemassa lähialueella yritys, joka hyötyisi tavattoman paljon työpanoksestani. Minun tehtäväni on nyt löytää se.



Nyt on hyvä hetki levätä yön yli ja kerätä voimia uuteen, luovaan päivään. Huomenna puhaltaa uudet tuulet, katsotaan mihin ne johdattavat! Ja jälleen liikenneympyrässä tuli vastaan ihana bussi, tällä kertaa toivottaen "Kirpakkaa syksyä!"

---
Mikäli pidit tästä tekstistä, kerrothan siitä myös kavereillesi esimerkiksi Facebookin, Twitterin tai Instagramin kautta. Alla olevilla painikkeilla tai linkillä se käy kätevästi. 
Kiitos! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti