Merkitse ylös ajankohta, jolloin murrat arjen kahleet ja runnot ideakoneiston liikkeelle. Käytä luovuuttasi ongelmien ratkaisuun tai löydä valmiita vinkkejä blogistani. Viihdytän ja autan ajattelemaan arkisia asioita luovasti.

Blogini alttarille on uhrattu röökit, veret ja kyyneleet. Ota askel kohti uutta luovaa lifestyleä ja vinkkaa teksteistä myös aiheista kiinnostuneille kavereille. Raapustukseni ovat hurjan ajatustyön ja elämänkokemuksen sulava cocktail, joka survotaan bittimuotoon kaiken kansan saataville.

Kaiken takana on luovan ajattelun avulla vastauksia etsivä yksilö: Miten tekisin tämän paremmin?

tiistai 24. syyskuuta 2013

Työmatkat hyötykäyttöön: keikkabiisit ja äänikirjat soimaan

Monelle tuttu tilanne toistuu arkisin. Aamulla ajetaan ruuhkassa töihin ja illalla sama juttu kotimatkalla. Jotta matkasta tulisi edes hieman siedettävämpi, taustalla pauhaa radio. Matka on kuitenkin yhtä kanavasurffailua, sillä joka asemalta tulee jossain kohtaa niitä ärsyttäviä renkutuksia, jotka saavat ruuhkassa matelevien työläisten sykkeen nousemaan entisestään. Pahimmassa tapauksessa samat renkutukset ovat soittolistoilla myös takaisin tullessa. Ja taas on aika vaihdella kanavaa. Tämä aika on hukkaan heitettyä, ellei sitä hyödynnä!

Hyödynnä käytössäsi olevat tunnit mahdollisimman tehokkaasti - myös työmatkat ovat osa aikaasi!

Olen todella paljon liikenteessä, joten oma auto on välttämättömyys minulle. Kuitenkin aikoinaan minua alkoi harmittamaan tuo hukkaan heitetty aika, jonka päivittäin jumittaa auton ratissa ja asia korostuu nyt, kun kärsin kroonisesta aikapulasta jatkuvasti. Julkisiin kulkuvälineisiin verrattuna autoilussa on se huono puoli, ettei mikään saa häiritä ajoa. Junassa tai bussissa lukisin kirjaa tai neuloisin kaulaliinaa, mutta tämä on mahdotonta mikäli kulkuvälineenäni on Pieni Punainen - jo yli 10 vuotta uskollisesti palvellut tilaihmeautoni, joka kuitenkin mahtuu jokaiseen taskuparkkiin ja parkkihalliin.

Kierrellessäni Suomea esiintyvänä taiteilijana oli otettava kaikki irti yksin (tai kaksin) matkustamisesta ja silloin käytin ajan hyödyllisesti keikkabiisien treenaamiseen. Saattoi olla koomisen näköistä ulkoapäin katsottuna, mutta samapa tuo - sai laulaa korkealta ja kovaa! Uusien biisien kohdalla toisto on paras keino oppia ja mikäs sen kätevämpää, kuin opetella biisit ajaessa autoa. Autoni on edelleen täynnä erilaisia itsetyöstettyjä kokoelma ja tausta cd:tä, joita käytän satunnaisesti vieläkin. Nyt tosin takapenkillä nukkuva taapero rajoittaa volyymiä, mutta sanojen ja melodioiden mieleenpainaminen onnistuu yhä "perinteisellä tyylillä". Myös itse keikkamatkat aikoinaan Crystinan kanssa käytettiin ideointiin, treenaamiseen ja ideoiden hiomiseen. Kätevää, kun toinen oli kirjaamassa ylös uudet oivallukset toisen keskittyessä ajoon.

Toinen kokeilemisen arvoinen asia on äänikirjat, jotka ovat loistava väline itsensä kehittämiseen tai viihdyttämiseen! Harmittelin aikoinaan, kun aika ei yksinkertaisesti riittänyt lukemiseen - kunnes tajusin äänikirjojen mahdollisuudet. Kirjastosta löytyy äänikirjoja lainattavaksi ja markkinoilla on niitä paljon myynnissäkin. Tämä on siis oiva tapa kehittää taitojaan tai yleissivistystään, sillä esimerkiksi klassikkoromaaneja saa myös äänikirjoina sekä uuden kielen oppiminenkin on helppoa ja hauskaa tällä tavalla.

Äänikirjojen etu on sovellettavissa myös vapaa-ajan autoiluun. Seurattuani äänikirjojen saatavuutta, olen ilokseni huomannut, että myös lapsille valikoima laajenee koko ajan. Vaihtelun vuoksi kannattaa pitkillä automatkoilla pikkuihmisten kanssa laittaa äänisatu pyörimään sen ikuisen "Piippolan vaarilla oli talo...." sijasta. Lapsille on lähiaikoina tulossa myyntiin useita klassikkosatuja ja vieläpä hinnankin pitäisi olla kuluttajaystävällinen. Toivottavasti bongaan pian kauppareissulla taaperolle (ja äidille) viihdykettä automatkoille!

---
Mikäli pidit tästä tekstistä, kerrothan siitä myös kavereillesi esimerkiksi Facebookin, Twitterin tai Instagramin kautta. Alla olevilla painikkeilla tai linkillä se käy kätevästi. 
Kiitos! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti