Merkitse ylös ajankohta, jolloin murrat arjen kahleet ja runnot ideakoneiston liikkeelle. Käytä luovuuttasi ongelmien ratkaisuun tai löydä valmiita vinkkejä blogistani. Viihdytän ja autan ajattelemaan arkisia asioita luovasti.

Blogini alttarille on uhrattu röökit, veret ja kyyneleet. Ota askel kohti uutta luovaa lifestyleä ja vinkkaa teksteistä myös aiheista kiinnostuneille kavereille. Raapustukseni ovat hurjan ajatustyön ja elämänkokemuksen sulava cocktail, joka survotaan bittimuotoon kaiken kansan saataville.

Kaiken takana on luovan ajattelun avulla vastauksia etsivä yksilö: Miten tekisin tämän paremmin?

keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Aika-käsityksen venyttelyä

Aiemmin kirjoitin kroonisesta aikapulasta, mutta nyt oma tilanteeni on mennyt täysin äärilaidasta toiseen. Olen onnistunut venyttämään vuorokauden tunteja äärimmäisen pitkäksi sillä, että odotan jatkuvasti puhelinsoittoa Tärkeästä Työpaikasta. Olisi suorastaan sääli, että löysin mielenkiintoisen työpaikan, jolle minulla olisi paljon annettavaa, mutta en saisikaan kutsua haastatteluun. Miten siis voisin todistaa heille olevani tosissani tämän paikan suhteen ja innostukseni määrällä ei ole mitään rajaa?

Olen tehnyt työpaikkahakemuksen heti ilmoituksen bongattuani, sillä kyseinen ilmoitus jo teki minuun suuren vaikutuksen ja herätti henkiin arjen tukahduttaman luovuuteni. Siispä laitoin hakemuksen menemään välittömästi ja toimin impulsiivisesti. Myöhemmin tilannetta pohtiessani tajusin, että olisi kannattanut odotella hetki, sillä hakuaikaa oli vielä reippaasti jäljellä ja olisin voinut panostaa enemmän hakemukseni graafiseen suunnitteluun. Mutta vaistojen varassa toimiessa tulee joskus tehtyä myös hätiköityjä päätöksiä ja toisaalta toivon hakemukseni muuten olleen kiinnostava. Värejä ja kuvia käyttämällä olisin silti erottunut paremmin massasta, sillä yrityshän saattaa saada satoja työpaikkahakemuksia kiinnostuneilta ihmisiltä.

Työpaikkailmoituksessa oli myös määritelty soittoaika, jolloin oli mahdollista kysellä lisätietoja työpaikkaan liittyen. Puin business-vaatteet päälleni, meikkasin ja laitoin hiukset nätisti. Kaulaan vielä värikäs huivi tuomaan ripaus lisää itsevarmuutta. Halusin käyttöön koko persoonallisuuteni ja itsevarmuuteni soittaessani Tärkeään Työpaikkaan. Tilanteen rauhoittamiseksi laitoin jalassa roikkuvan taaperon puhelun ajaksi pehmustettuun matkasänkyyn ja annoin hänelle maissinaksuja ja pillimehua evääksi. Sitten lastenohjelmat pyörimään ja koira ulkoaitaukseen. Ihana hiljaisuus. Ja ennen kaikkea mahdollisuus keskittyä rauhassa Tärkeään Puheluun!

Mielestäni puhelu sujui hyvin, ainakin langan toisessa päässä oli erittäin miellyttävä ja huumorintajuinen persoona ja jutustelu oli luontevaa. Juuri sellaisessa tiimissä haluaisin työskennellä. Rentoa, luovaa ja tuloksellista. Lisäksi sain tarvitsemani lisätiedot työpaikasta. Eli tämä meni nappiin ja toivottavasti innostukseni välittyi myös langan toiseen päähän! Laitoinpa vieläpä tekstiviestin puhelun jälkeen, jotta nimeni ei jäisi unohduksiin. Tämän voi tulkita joko tungettelevaksi tai määrätietoiseksi, itselleni tämä oli osa kokonaisvaltaista strategiaa työpaikan saamiseksi eli määrätietoista päämäärään pyrkimistä.

Kotitoimisto valmiina

Kalenteriini on nyt tehty tilaa seuraavan parin viikon ajalle, toivotaan että sinne tulee pian täytettä. Puhelimeni on jatkuvasti latauksessa, jottei akku vaan lopu kesken Tärkeän Puhelun mahdollisesti tullessa. Odottavan aika on pitkä ja kroonisesta aikapulasta kärsivän tunnit tuntuvat saaneen lisää pituutta - ja siten tehokasta peliaikaa minulle luovuuden ja itseopiskelun suhteen!

---
Mikäli pidit tästä tekstistä, kerrothan siitä myös kavereillesi esimerkiksi Facebookin, Twitterin tai Instagramin kautta. Alla olevilla painikkeilla tai linkillä se käy kätevästi. 
Kiitos! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti