Merkitse ylös ajankohta, jolloin murrat arjen kahleet ja runnot ideakoneiston liikkeelle. Käytä luovuuttasi ongelmien ratkaisuun tai löydä valmiita vinkkejä blogistani. Viihdytän ja autan ajattelemaan arkisia asioita luovasti.

Blogini alttarille on uhrattu röökit, veret ja kyyneleet. Ota askel kohti uutta luovaa lifestyleä ja vinkkaa teksteistä myös aiheista kiinnostuneille kavereille. Raapustukseni ovat hurjan ajatustyön ja elämänkokemuksen sulava cocktail, joka survotaan bittimuotoon kaiken kansan saataville.

Kaiken takana on luovan ajattelun avulla vastauksia etsivä yksilö: Miten tekisin tämän paremmin?

sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Arjen keskellä krooninen aikapula

Yksi maailman ihmeellisimmistä asioista on aika. Kun vuorokauden jakaa tunteihin ja vähentää unen osuuden, pitäisi perusmatematiikan opintojen mukaan jäädä vuorokaudessa ainakin 16 tuntia tehokasta peliaikaan arjen pyörittämiseen. Mihin ihmeeseen tämä teoreettinen tuntimäärä oikein katoaa?

Omassa maailmassani huomio jakaantuu tällä hetkellä perheen ja työelämään palaamisen kesken. Lahkeessa roikkuu kohta uhmaikäinen 1,5-vuotias taapero "Kersantti Koo" sekä yliaktiivinen 4-vuotias koira, joka rotunsa mukaisesti tulee olemaan pentumainen koko elämänsä. Onneksi elämässäni on ihmisiä, joille tarpeen mukaan voi delegoida niin koiran, aktiivisen lapsen tai vaikkapa kaupassa käynnin, jotta tilaa jää luovuudelle ja omien akkujen pikalatauksille.

Jotta homma ei kävisi liian helpoksi, asetin itselleni intohimoisen haasteen: Opiskele uusi ala viikossa. Kroonisesta aikapulasta kärsivälle tämä on haasteellista, mutta ei mahdotonta. Skeptikot tietenkin naureskelevat selkäni takana omituisille päähänpistoilleni, mutta he eivät ota huomioon sitä seikkaa, että oikea tahtotila yhdistettynä hulluun luovuuteen johtaa unelmien toteutumiseen ja krooninen aikapula on loppujen lopuksi vain järjestelykysymys.

Sysäyksen ja inspiraation tähän haasteeseen antoi minulle eräs työpaikkailmoitus. Työelämään palaaminen tuli ajankohtaiseksi lapsen vartuttua taaperoikään ja se sai minut punnitsemaan eri vaihtoehtoja. Olen aiemmin työskennellyt promootioiden, ohjelmapalveluiden, tapahtumajärjestämisen sekä matkailu- ja hotellialan tehtävissä sekä yrittäjän ominaisuudessa, esimiehenä että rividuunarina. Kallisarvoista kokemusta on tullut jokaisesta asiakaspalvelutilanteesta omasta roolistani riippumatta. Lukiessani kyseistä työpaikkailmoitusta oivalsin, että vihdoinkin tarjoutui mahdollisuus yhdistää kaikki elämänkokemukseni samaan työtehtävään ja vieläpä ammentaa luovuudestani, idearikkaudestani ja harrastuksista uusia ulottuvuuksia.

Nyt ajankohtainen tehtäväni on vakuuttaa rekrytointitiimi osaamisestani. Vaikka alan hienot tittelit ja tutkinnot puuttuvat, uskon siihen että nykyajan yritykset ymmärtävät panostaa myös persoonallisuuksiin. Persoonat edustavat yritystä paremmin kuin tuhat titteliä ja jokainen kohtaaminen on markkinointimahdollisuus. Myönnettäkööt, että kohdallani tämä on haasteellista, mutta täysin mahdollista. On vain otettava käyttöön luovat keinot ja kehitettävä omaa osaamista päämääriinsä tähdäten. Jos kala ei tartu tähän koukkuun, uusitaan heitto toiseen suuntaan. Joka tapauksessa jo nyt tämä kyseinen yritys on pelkästään yhdellä työpaikkailmoituksella aktivoinut elämälleni uuden suunnan ja siitä olen heille ikuisesti kiitollinen.

Tästä tilanteesta sai alkunsa myös tämä blogi. Tulen myöhemmin esittelemään lukijoille hyväksi havaittuja luovia ratkaisuja arkea ja työelämää helpottamaan. Mutta nyt uusi, aktiivinen elämäntapani kutsuu minua toiseen suuntaan - mökille idyllisen järven rannalle. Kodin seiniä on jo tuijoteltu tarpeeksi ja nyt on aika avartaa maailmaa ja nauttia elämästä!


Kuva: Heidi Gråsten



---
Mikäli pidit tästä tekstistä, kerrothan siitä myös kavereillesi esimerkiksi Facebookin, Twitterin tai Instagramin kautta. Alla olevilla painikkeilla tai linkillä se käy kätevästi. 
Kiitos! 

2 kommenttia:

  1. Testaaja tässä terve, tsemppiä kirjoittamiseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Testaajalle, ainakin kommentointi näyttäisi toimivan hyvin :)

      Mukavaa syksyä!

      Poista