Merkitse ylös ajankohta, jolloin murrat arjen kahleet ja runnot ideakoneiston liikkeelle. Käytä luovuuttasi ongelmien ratkaisuun tai löydä valmiita vinkkejä blogistani. Viihdytän ja autan ajattelemaan arkisia asioita luovasti.

Blogini alttarille on uhrattu röökit, veret ja kyyneleet. Ota askel kohti uutta luovaa lifestyleä ja vinkkaa teksteistä myös aiheista kiinnostuneille kavereille. Raapustukseni ovat hurjan ajatustyön ja elämänkokemuksen sulava cocktail, joka survotaan bittimuotoon kaiken kansan saataville.

Kaiken takana on luovan ajattelun avulla vastauksia etsivä yksilö: Miten tekisin tämän paremmin?

torstai 19. kesäkuuta 2014

Aliarvostetut pikaruoat - Vinkkejä kotikokille

Ruokavinkkejä kiireiselle kotikeittiömestarille! Aina ei tarvitse kiivetä siitä, mistä aita on korkein. Testaa kämmäilevän kotikokin pikaruokasuosikit!

Suosittelen vaihtamaan hampurilaisravintoloiden ravintoköyhät pikaruoat nopeasti valmistuvaan kotiruokaan. Taaperoystävälliseksi annoksen saa sekoittamalla joukkoon reilusti raejuustoa. Voit myös maustaa ruuan vain kevyesti ja lisätä suolan ja mausteet aikuisille vasta lautasella.

Mitäs tänään mok... kokataan?

Purkkihernekeitto

Tosi nopea
Avaa purkki ja laita sisältö kattilaan tai mikron kestävään astiaan. Lämmitä. Viitseliäimmät tuunaavat sapuskansa savupalvikinkulla ja sinappitruuttauksella.

Munakas

Tosi nopea säilyke- ja pakasteraaka-aineita käytettäessä.
Riko astiaan munat, heitä sekaan pakastesipulipaloja ja aurinkokuivattuja tomaattikuutioita säilykepurkista. Sekoita. Paista pannulla, jossa tilkkanen öljyä. Viitseliäimmät valmistavat tuoresalaatin munakkaan kaveriksi.

Kinkkukiusaus

Tosi nopea tehdä, mutta paistoaika pitkä 1-1,5 h
Länttää suureen uunivuokaan 1kg perunasipulisekoitusta (pakaste), kinkkukuutioita (pussista) ja 4 dl kermaa. Mausta miten haluat ja pistä uuniin paistumaan. Viitseliäimmät pilkkovat sekaan tuoretta bataattia tai paprikaa ja herkuttelijat laittavat vielä juustoraastettakin.

Kalakeitto

Tosi nopea tehdä, keittoaika raaka-aineista riippuen 15-30min
Pyydystä pakastealtaasta lohta paloina ja kalasta kaveriksi pussukka, jossa on perunat sekä keittojuurekset samassa. Laita kattilaan valitsemasi nesteen kera ja mausta. Anna kiehua pussin ohjeiden mukaan.

Kinkkupasta 

Tosi nopea, kun käytetään pikaspagettia
Keitä pikaspagetti (keitoaika 1min). Tee kastike toisessa kattilassa: kermaa, kinkkukuutioita, sipulia ja mausteita. Keitä kastike kasaan tai suurusta. Mausta oman maun mukaan. Sekoita sörsseli spagettiin ja nauti.

Kasvispasta

Tosi nopea, kun käytetään pikaspagettia ja pakastekasviksia
Katso yllä oleva kinkkupastan ohje ja korvaa kinkku kasvissekoituksella - suoraan pussista sekin.

Nuudelikanawokki

Nopea ja helppo valmistaa, sillä kaikki on valmiiksi pilkottua.
Älä kuitenkaan hötkyile liikaa, ettei kana jää raa'aksi!
Paista suurella pannulla kanasuikaleet ja mausta ne. Lisää joukkoon pakastewokkivihanneksia ja sipulia. Keitä nuudeleita hetki erillisessä kattilassa ja sen jälkeen lisää nekin pannulle paistumaan. SweetChili-kastikkeella saa helposti makua ja potkua tähän sapuskaan.

Aina ei tarvitse hurmata koko maailmaa - nälän poistaminen riittää

Pyrin käyttämään kokkauksessa terveellisiä ja tuoreita raaka-aineita sekä maustamatonta lihaa, mutta välillä on hieman oikaistava nälän karkoittamiseksi. Lihaveitsi kädessä heiluminen ei aina ole viisasta tahtoikäisen taaperon kiivetessä samalla tiskikoneeseen tai ruokapöydälle.

Tällöin on kätevämpää valita se helpoin ja nopein konsti. Valmiiksi paloitellut lihat ja pakastevihannekset pelastavat turmiolliselta take-away-kierteeltä. Tulkoon sitten "Vuoden surkein kokki"-pysti meille koristeeksi. 

Jos minä saan näistä syöntikelpoisia, siinä onnistuu kuka tahansa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti