Merkitse ylös ajankohta, jolloin murrat arjen kahleet ja runnot ideakoneiston liikkeelle. Käytä luovuuttasi ongelmien ratkaisuun tai löydä valmiita vinkkejä blogistani. Viihdytän ja autan ajattelemaan arkisia asioita luovasti.

Blogini alttarille on uhrattu röökit, veret ja kyyneleet. Ota askel kohti uutta luovaa lifestyleä ja vinkkaa teksteistä myös aiheista kiinnostuneille kavereille. Raapustukseni ovat hurjan ajatustyön ja elämänkokemuksen sulava cocktail, joka survotaan bittimuotoon kaiken kansan saataville.

Kaiken takana on luovan ajattelun avulla vastauksia etsivä yksilö: Miten tekisin tämän paremmin?

maanantai 6. tammikuuta 2014

Pitoa jäälle - Bloggaaja testaa

EI SPONSOROITU, eli ihan itte hankittu tuote

Ice Bug -nastakengät - Turvallista pitoa lenkkipoluille

Olen miettinyt nastakenkien hankkimista jo raskausaikana, sillä pari vuotta sitten haasteena oli kahden energisen koiran lenkittäminen möhömahan kanssa liukkailla kylän raiteilla ja metsäpoluilla. Kuitenkin niihin aikoihin tyydyin pikaratkaisuun saadessani lahjaksi kenkiin kiinnitettävät irtonastat, joilla pärjäsinkin silloin ihan siedettävästi. Kuitenkin irtolärpäkkeiden asentelu ja pois ottaminen alkoi rasittaa jossain vaiheessa ja mikäli talviset olosuhteet (silloin sentään oli lunta talvella!) ja ylimääräisen vuokralaisen kantaminen olisi jatkunut pidempään, olisin kyllä hankkinut nämä kengät jo aiemmin.

Ensimmäinen liukastelu veresti muistia

Syksyn jälkeen taas tuli talvi, mikä ei sinällänsä ole kovin yllättävää. Yllättävää kuitenkin oli jälleen teiden liukkaus, kun porhalsin menemään koiran ja vaunujen kanssa talvisessa kelissä. Tällöin mieleeni muistui nastakengät, joita olin katsellut jo pari vuotta aiemmin. Onnekseni lähin hypermarketti yllätti minut iloisesti ottaen valikoimiinsa Ice Bugit tänä talvena. Niinpä eräänä talvisena päivänä mukaani tarttui maitotölkkien ja kaurahiutaleiden seuraksi ostoskärryyn muutakin: uudet talvikengät.

Olisin ehkä lykännyt hankintaa vielä hetken, mutta vanhat kengät oli kävelty loppuun ja tästä 'parasta ennen'-käyttöpäivästä oli merkkinä esimerkiksi katkenneet nauhat ja irtoavat pohjat. Myöskään käyttömukavuus ei koskaan vanhoissa kengissäni ollut kehuttava, mutta muutaman sukkaparin kanssa niillä oli siedettävä liikkua. Nyt päätin satsata oikeasti mukavuuteen ja helppokäyttöisyyteen, sillä uhmaikäisen taaperon sekä yli-innokkaan koiran pukeminen lenkkikuntoon oli jo tarpeeksi suuri voimien ponnistus, joten itse oli suoriuduttava omasta osuudesta mahdollisimman nopeasti.

Testaaminen ääriolosuhteissa

Ensimmäinen testilenkki tehtiin liikkuvan sirkuksen kanssa liukkaalla autotiellä. Tällöin on heijastimien ja tien reunassa pysymisen ohella yhtä tärkeää, ettei tirehtööri lennä kankuilleen työntäessään vaunuja ja hillitessään yli-innokasta ja hihnan päässä ajoittain voimiaan koettelevaa koiraa. Tien pinta oli peilijäässä ja jään päälle oli satanut hieman lunta. En uskaltanut luottaa täysin uusiin nastakenkiini, joten jalat kipeytyivät hieman jännittäessäni lihaksia, joita en tiennyt edes omistavani.

Kun pääsin kenkien kanssa seuraavalla lenkillä yhteisymmärrykseen, helpotuksen tunne oli suuri. Kengät tuntuivat jalassa aivan lenkkareilta, eikä liukastelusta ollut mitään merkkejä ilmassa, vaikka olosuhteet olivat jälleen haastavat. Hauska rapina siivitti kävelyäni, kun nastat pureutuivat tien pintaan. Kävelylenkki oli miellyttävä kokemus ja pystyin tekemään sen, minkä moni jätti keliolosuhteiden takia väliin - kuka hullu nyt lenkkeilisi peilijäällä! Minä, sillä minulla oli keliolosuhteisiin täydelliset kengät.

Tämä JOKK BUGrip Jääötökkä-malli oli saatavilla Prismasta hintaan 129€ 
Hetkeäkään en ole ostosta katunut!

Tuuli, jää, loska, pakkanen - Mikään ei enää toimi tekosyynä 

Asiaan mukavan lisäyksen toi se, että enää ei voi vältellä pitkiä lenkkejä haastavissa olosuhteissa. Maan ollessa osin jäässä ja osin loskainen, sukat pysyivät kuivana astuessani epähuomiossa isoon vesilätäkköön. Oskari- ja Seija-myrskyn riepottelevat tuuletkaan eivät saaneet minua nurin - vaikka yritys oli kova. Varpaat eivät palele kovassakaan pakkasessa, sillä kenkien mukavuusalue on jopa -20°c astetta. Ostin siis turhaan kokoa isommat kengät villasukkaa varten, mutta nyt ainakin pärjään vieläkin kylmemmissä olosuhteissa. Lisäksi kengät ovat todella mukavat jalassa ja ne saa nauhakiristyksellä säädettyä juuri sopiviksi, vaikka tilaa vilukissan villasukille onkin.

Yhteenveto

Suosittelen Ice Bug -nastakenkiä kaikille aktiiviliikkujille, sillä täällä pohjoisessa jäätäviä kelejä tulee joka tapauksessa jossain vaiheessa vuotta. Nytkin säätiedotus lupaa loppuviikolle hieman pakkasta ja jopa lumisadetta, mutta tunnetusti keliolosuhteet voivat muuttua radikaalisti jo pienenkin ajan sisällä - kannattaa siis varautua ajoissa. Erityisesti mikäli turvallisuuteen satsaaminen on normaalia tärkeämpää (raskaus, iän tuomat haasteet tai muut rajoitteet), kannattaa hetki pohtia olisiko nastakengistä apua myös omassa elämäntilanteessasi.

Itse koen tämän lisäturvan liukastumisten varalta tarpeelliseksi, sillä kanssani lenkeillä on pieni lapsi sekä koira, joista olen vastuussa. Minua perustervettä ihmistä ei pelota oma kaatumiseni, vaan se mitä tapahtuu, jos samassa rytinässä vaunut sinkoavat vastaantulevan auton alle tai koira pääsee karkuun vilkkaalla autotiellä junaradan läheisyydessä.

Hätävarjelun liiottelua tai ei, olen äärimmäisen tyytyväinen hankintaani ja annankin Ice Bugeille täydet neljä tähteä. Kävely ei ole välineurheilua, mutta olosuhteisiin sopivilla kengillä lenkkeily on paljon mukavampaa ja turvallisempaa.

Huom! Bloggaaja eikä tuotteen valmistajakaan voi taata, että liukastumisriski olisi täysin poissuljettu, mutta kengät pienentävät riskiä merkittävästi.






Icebugeja myyvät urheiluliikkeet sekä hyvin varustetut marketit. Valikoimaan kannattaa tutustua valmistajan sivuilla sillä valikoimassa on useita eri malleja käyttötarkoituksen mukaan. Nopealla internethaulla löytyy myös useita verkkokauppoja, joista kenkiä voi tilata.


---
Kiitos vierailustasi <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti