Merkitse ylös ajankohta, jolloin murrat arjen kahleet ja runnot ideakoneiston liikkeelle. Käytä luovuuttasi ongelmien ratkaisuun tai löydä valmiita vinkkejä blogistani. Viihdytän ja autan ajattelemaan arkisia asioita luovasti.

Blogini alttarille on uhrattu röökit, veret ja kyyneleet. Ota askel kohti uutta luovaa lifestyleä ja vinkkaa teksteistä myös aiheista kiinnostuneille kavereille. Raapustukseni ovat hurjan ajatustyön ja elämänkokemuksen sulava cocktail, joka survotaan bittimuotoon kaiken kansan saataville.

Kaiken takana on luovan ajattelun avulla vastauksia etsivä yksilö: Miten tekisin tämän paremmin?

sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Pipariksi meni - Bloggaaja testaa

EI SPONSOROITU, eli ihan itte hankittu tuote

Dr. Oetker - Värilliset koristelugeelit

Joulu tulee rytisten ja kaikki valmistelut ovat vielä alkuvaiheessa. Jokainen säästetty minuutti on siis voittoa ja tänä vuonna päätinkin ajanhallinnallisista syistä ostaa valmiina piparit niiden leipomisen sijaan. Kuitenkin piparit ovat ulkomuodoltaan tylsähköjä ja kaipasivat väriä pintaan, joten päätin testata Dr.Oetkerin koristelugeelejä, jotka on pakattu kätevän näköisiin tuubeihin.


Pakkauksessa on neljä eriväristä geeliä: punainen, vihreä, keltainen ja valkoinen, jotka sopivatkin loistavasti jouluiseen koristeluun. Ohjeen mukaisesti tuubia tulisi lämmittää ja varovasti puristella käsien välissä noin minuutin ajan parhaan tuloksen saamiseksi. Päätin hieman oikaista tässä kohtaa, jotta selviän hommasta nopeammin, sillä aika tai kärsivällisyys ei riittänyt jokaisen tuubin lämmittelyyn yksitellen. Asettelin siis kaikki tuubit lämmintä vettä täynnä olevaan lasiin, jotte ne pysyisivät sopivan notkeina.

Kömpelöä kiemuraa

Vaikka tuubit ovat pieniä (4x19g) ja kätevän näköisiä, ei itse koristelu ollutkaan aivan mutkatonta. Vaikka tahna oli esilämmitetty, sitä sai puristella kaksin käsin ulos pienestä yksiöstään. Mikäli tahna pääsi jäähtymään, se ei enää kunnolla tarttunut piparin pintaan, joten siksi oli pakko käyttää vuorotellen eri värejä toisten ollessa vedessä lämpiämässä. Olen täysi aloittelija näissä hommissa, joten rystyset valkoisena ja ranteet rullalla puristelin töhnää piparkakkujen pinnalle. Juuri kun luulin homman alkavan sujua, tahnaa levisi jonnekin aivan muualle mihin olin sen alunperin tarkoittanut. Tästä kaiketi ei voi syyttää kuin käyttäjää.

Väri, maku ja ulkonäkö

Aiempina vuosina olen itse tehnyt tomusokerista koristeluun tarkoitetun seoksen ja koen sen paljon näitä valmiita tuubeja kätevämmäksi. Ensinnäkin itsetehdyn seoksen koostumusta on helppo muuttaa tarpeen mukaan ja sen saa kätevästi puristeltua pussista ulos. Makukin itsetehdyllä tomusokerihässäkällä on parempi, sillä tässä tuotteessa on käytetty lisäaineita koostumusta ja säilyvyyttä parantamaan.

Väriskaala oli katu-uskottava vihreää lukuunottamatta. Vihreän tahnan väri on valju ja näyttää lähinnä siltä, että koristelija olisi aivastanut piparisatsin päälle kunnon limat. Ei välttämättä se halutuin ominaisuus piparien koristelussa, mutta onneksi vaikutelmaa hieman parantaa se, jos eri värejä käyttää yhdessä.


Valmiiden luovuuden tuotosten ulkonäkö on siedettävä, mutta omaa esteettistä silmääni häiritsee mattapinta ja paikoittainen värien epätasaisuus. Valmiissa piparissa saisi olla pientä kiiltoa koristelun osalta ja täysin tasaisen värinen seos miellyttäisi silmää enemmän.

Yhteenveto

Tuskinpa tulen toista kertaa näitä hankkimaan. Aika jota kului töhnän ulos saamiseksi tuubista olisi tullut paremmin hyödynnetyksi tomusokeriseoksen tekoon. Toisaalta valmiit värit ovat näppärät, sillä muussa tapauksessa olisin joutunut hankkimaan elintarvikevärejä omatekoisten seosten värjäämiseen. Tuote on ideana hyvä, mutta koostumuksensa ja väriteknisten syiden takia toteutus jää puolitiehen. Lisäksi maku on aika keinotekoinen. Koska lopputulos kuitenkin kestää nopean silmäilyn kynttilänvalossa ja piparin syomisen joulukahvien kanssa, annettakoot tuotteelle kaksi tähteä.



---
Kiitos vierailustasi <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti