Merkitse ylös ajankohta, jolloin murrat arjen kahleet ja runnot ideakoneiston liikkeelle. Käytä luovuuttasi ongelmien ratkaisuun tai löydä valmiita vinkkejä blogistani. Viihdytän ja autan ajattelemaan arkisia asioita luovasti.

Blogini alttarille on uhrattu röökit, veret ja kyyneleet. Ota askel kohti uutta luovaa lifestyleä ja vinkkaa teksteistä myös aiheista kiinnostuneille kavereille. Raapustukseni ovat hurjan ajatustyön ja elämänkokemuksen sulava cocktail, joka survotaan bittimuotoon kaiken kansan saataville.

Kaiken takana on luovan ajattelun avulla vastauksia etsivä yksilö: Miten tekisin tämän paremmin?

keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Karhunpoika sairastaa, häntä hellikäämme herkuin

Lapsukaisemme on ollut useamman päivän kipeänä ja kovan kuumeen kourissa. Koska nieleminen on vaikeaa kurkkukivun takia, kehitimme muutaman reseptin Pienen Potilaan oloa helpottamaan. Tärkeätä näissä oli ujuttaa hieman rasvaa sekä vilja- ja maitotuotteita maistuvaan muotoon, sillä lapsi suostui vain juomaan kylmiä mehuja ja vettä kurkkukivun takia. Hiemankin karkeampi koostumus aiheutti yökkimisreaktion, sillä nielussa oli todennäköisesti hieman turvotustakin.

Nämä reseptit on testattu ja hyväksi koettu. Lisäksi niitä voi varioida makunsa mukaan lähes rajattomasti, tarkkaa mittaa meillä ei aineksiin käytetty, joten mitat ovat arvioita:

Maukas Smoothie Pikku Potilaalle
2dl maitoa
1/2 banaani 
1dl kaurapuuroa
1 prk hedelmäsosetta (Käytimme persikkasosetta)
1 rkl rypsiöljyä

Soseuta banaani haarukalla. Lisää kaikki ainekset korkeareunaiseen astiaan ja tee tasainen seos sauvasekoittimella. Nauti heti. Lapsi saattaa olla halukkaampi käyttämään pilliä smoothien nauttimiseen.


Kuitupitoinen Mustikkaherkku Kurkkukipuiselle
Vaniljakermajäätelöä
Mustikkakeittoa
Jauheeksi murskattuja 4 viljan muroja
Kotimetsän mustikoita

Murskaa murot varovasti pakastuspussissa esim. lihanuijaa käyttäen. Sekoita murojauhe lusikalla hieman sulaneeseen jäätelöön ja lisää loput ainekset. Jäätelön tilalla voi myös käyttää maustamatonta jugurttia. Tämä maistuu aivan mustikkapiirakalle! Nauti kylmänä.
Huom! Käytä vain kotimaisia marjoja!

Vihdoinkin on kuume hellittänyt ja lapsukainen keräilee voimiansa, jotta saa taas pitää äidin kiireisenä :) Tänään saimme jo syötyä ihan normaalia ruokaakin jonkin verran!

Rakkaus on paras lääke <3

---
Mikäli pidit tästä tekstistä, kerrothan siitä myös kavereillesi esimerkiksi Facebookin, Twitterin tai Instagramin kautta. Alla olevilla painikkeilla tai linkillä se käy kätevästi. 
Kiitos! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti